HÅLLBARHET

Restauranger har självklart påverkan på vår miljö. Göteborgsfamiljen och våra medarbetare har ett genuint engagemang för miljö och hållbarhet. Vår historik av hållbarhetsåtgärder visar tydligt att vårt engagemang har funnits sedan en lång tid tillbaka. Tillsammans kan vi göra skillnad!

  • 2012

    Restaurangerna blir kontantfria.

  • 2013

    Fullskalig källsortering implementeras.

  • 2014

    Endast förnybar el börjar användas.

  • 2015

    180m2 ekologisk takodling skapas på Tredje Långgatan.

  • 2016

    Alla vinlistor blir ekologiska.

  • 2017

    Endast biogas används i kök och värmare.

  • 2018

    Arbetet med att få bort plasten och använda nedbrytningsbara alternativ påbörjas.

  • 2019

    Transportbilar byts från fossil- till eldrivna. Tillsammans med våra Christiania Bikes är nu samtliga transportmedel eldrivna.

  • 2020

    350m2 solpaneler installeras på taket till fastigheterna på Tredje Långgatan.

  • 2021

    Invigning av Skanshofparken. Här planterades tusentals växter av drygt 50 olika arter. Det lockar många pollinatörer och bidrar till den biologiska mångfalden.

  • 2022

    Samarbete med Generation Waste inleds för att minimera matsvinn.

  • 2023

    Vi lanserar HållBar, en mötesplats för hållbar utveckling i Göteborg.

  • 2024

    Biodling i Skanshofparken i samarbete med Stadskupan för att främja den biologiska mångfalden.