
HÅLLBARHET
Restauranger har självklart påverkan på vår miljö. Göteborgsfamiljen och våra medarbetare har ett genuint engagemang för miljö och hållbarhet. Vår historik av hållbarhetsåtgärder visar tydligt att vårt engagemang har funnits sedan en lång tid tillbaka. Tillsammans kan vi göra skillnad!
-
2012
Restaurangerna blir kontantfria.
-
2013
Fullskalig källsortering implementeras.
-
2014
Endast förnybar el börjar användas.
-
2015
180m2 ekologisk takodling skapas på Tredje Långgatan.
-
2016
Alla vinlistor blir ekologiska.
-
2017
Endast biogas används i kök och värmare.
-
2018
Arbetet med att få bort plasten och använda nedbrytningsbara alternativ påbörjas.
-
2019
Transportbilar byts från fossil- till eldrivna. Tillsammans med våra Christiania Bikes är nu samtliga transportmedel eldrivna.
-
2020
350m2 solpaneler installeras på taket till fastigheterna på Tredje Långgatan.
-
2021
Invigning av Skanshofparken. Här planterades tusentals växter av drygt 50 olika arter. Det lockar många pollinatörer och bidrar till den biologiska mångfalden.
-
2022
Samarbete med Generation Waste inleds för att minimera matsvinn.
-
2023
Vi lanserar HållBar, en mötesplats för hållbar utveckling i Göteborg.
-
2024
Biodling i Skanshofparken i samarbete med Stadskupan för att främja den biologiska mångfalden.
-
2025
Vi brinner för en grönare, gång och cykelvänligare stad. För att främja cykling så tävlar vi ut en cykel på Moreno Megaquiz varje onsdag.