SIMON STEINBRENNER

Hög puls, mycket rök och eld från köket.

Att Simon Steinbrenner valde att börja arbeta professionellt med mat var ett självklart val. Han är uppvuxen i en familj som driver bageri och cafeér och har på så vis alltid haft ambitionen att hitta sin plats i köket.

Efter studier och otaliga timmar vid grillen på
Prime Grill, har han hunnit med fine-dining i egen regi och på restaurang Carbon. Idag arbetar Simon med att driva och utveckla flera av Göteborgsfamiljens restauranger som executive chef.

- Den största och framförallt roligaste utmaningen med yrket är och kommer alltid vara personalen. Hur man utbildar, utvecklar, ser och hör sina medarbetare. Mitt mål är att förstå alla på individnivå och ge dem alla verktyg och förutsättningar för att leverera på topp och hålla en bra kontinuitet. Framförallt att skapa en arbetsplats som dom vill gå till varje dag, säger Simon.

Simon berättar vidare att ambitionen är att göra Prime Grill till Sveriges bästa köttrestaurang. Utan massa krusiduller.

- Jag skissar på att byta plats på varmkök och kallkök för att få möjlighet att visa upp hantverket ännu mer med en vedeldad grill mitt i restaurangen. Det ska vara hög puls, mycket rök och eld från köket. Enkelhet i sin bästa form och samtidigt kunna erbjuda kött man vanligtvis inte hittar, för dom som är ute efter det lilla extra.

Föregående
Föregående

Claudia Nguyen

Nästa
Nästa

MORENO PIZZA SUMMERAR ÅRET